Hoppa till sidans innehåll

Oulu

17 AUG 2015 17:50
BSG 2015
  • Skapad: 17 AUG 2015 17:50

Barents Summer Games 2015 gick av stapeln i Oulu, Finland 8 augusti. Sverige ställde upp med ett slagkraftigt lag, där både vinnarinstinkten och motivationen lyste i allas ögon vid avfärd. Laget bestod av Stina Åkermalm (MAIF), Eddie Johansson (KAK), Andre Johansson (KAK), Johannes Grundström (KAK), Andreas Huvva (KAK), Mikael Israelsson (MAIF) och reserven Fredrik Sundqvist (ÖAK). Två coacher och en ledare följde givetvis också med, Niklas Björk, Markus Larsson och undertecknad David Näslund. Tyvärr drog sig Ryssland ur, så att slå var Finland och Norge som båda ställde upp med riktigt bra lag, aningen tyngre än vårt lag som stod som lättast efter invägningen. En fördel till oss då tävlingen handlar om poäng och inte flest kilon. Men, på grund av en skada redan i knäböjen på Johannes såg våra chanser ut att vara bortblåsta och då även Mikael bommade alla sina bänkar kändes det kört. Det visade sig tyvärr att vi hade rätt men det var inte allt för långt bort då vi slutade på 2204,16 poäng, Norge på 2290,85 och Finland 2384,38 poäng. I det stora hela så får vi vara nöjda med oss själva, då vi trots två bommade grenar där den ena var följden av en skada, inte låg så otroligt långt efter när sista marken var dragen. Nu siktar vi mot nya tuffa träningspass innan det är dags för nästa batalj 2017 i Ryssland.

 

Stina Åkermalm (MAIF), senior, vikt: 53,35kg, serie: 135 – 70 – 160

En otroligt genomtränad tjej där framtiden ser otroligt ljus ut. Hon går från klarhet till klarhet och lyfter med en otrolig elegans och klass. Ha i åtanke att Stina endast utnyttjade utrustning helt i marklyftet då hon enbart använda sig av knälindor i knäböjen och helt raw i bänkpressen. Hon kommer att bli intressant att följa i framtiden, håll ögonen öppna.

 

Eddie Johansson (KAK), ungdom,  vikt: 107,78kg, serie: 202.5 – 160 – 260

Ojoj, här fanns det MYCKET mer att plocka ut av denna unga man. I det enda lyft där jag faktiskt såg en svettpärla var efter marken där han gick 265kg i sista lyftet men tappade stången. Fortsätter denna talang att träna hårt och sköta sina kort rätt blir han farlig i framtiden.

 

Andre Johansson (KAK), senior, vikt: 83,60kg, serie: 270 – 147,5 – 275

Mannen, myten och legenden från Kiruna, går framåt som tåget och visar återigen att han är en kraft att räkna med. Lyfter med ett otroligt lugn, inget lämnas åt slumpen utan alla detaljer sitter. En lyftare som är bra för gruppen då han inte bara gör väldigt bra med poäng, utan även skapar en otroligt bra stämning i gruppen med sitt lugn.

 

Johannes Grundström (KAK), senior, vikt: 107,61kg, serie: X – 205 – 240

Tanken var en ingång på 300kg i knäböj för polisen från Kiruna men en skada i låret under uppvärmningen satte stopp för det. Tror ni Johannes gav upp, inte alls, han kom tillbaka starkt och fortsatte trots att många nog kastat in handduken. Det kallas vinnarskalle och är en enorm tillgång att ha.

 

Andreas Huvva (KAK), junior, vikt: 63,32kg, serie: 167,5 – 85 – 185

Ja vad ska man säga, än om Andreas må vara mindre än många ska inte storleken lura dig. I denna kille bor en urkraft, i de flesta fall tränar du dig till styrka i Andreas fall handlar det om att tygla den styrka han redan besitter. Det finns enorm potential i en ung kille som bor i Kiruna och han heter Andreas Huvva, lägg det på minnet damer och herrar.

 

 

Mikael Israelsson (MAIF), M2, vikt: 81,83kg, serie: 225 – X – 235

Gammal i gamet och det syns när Mikael lyfter, han har gjort detta ett tag. Trots bommen i bänken blev resultaten goda i de två andra grenarna. Mer träning i denna typ av modern utrustning så kommer denna man att hävda sig bra på kommande master tävlingar internationellt.

 

Fredrik Sundqvist (ÖAK), ungdom, vikt: 119,14kg, serie: 175 – 125 – 212,5

Sin första tävling gör han och hur han gör det. Denna pojk är långt ifrån en liten pjäs, volymen besitter han med överarmar som utklassar många andra och han är fortfarande väldigt ung. Då det var första tävlingen valde vi att gå säkert, 9 godkända lyft var målet och med 8 stycken som facit får vi se det som en väldigt väl genomförd debut. Denna kille innehar samma urkraft som den käre Huvva, framöver gäller det för resterande utövare i Öjebyn att lära honom att bemästra den.

 

Tack för att du ville läsa, med vänliga hälsningar undertecknad

David Näslund, Vice ordförande NNSF

Skribent: Christer Högström
E-post: This is a mailto link

 


 

 

Postadress:
Norra Norrlands Styrkelyftförbund
Rasmus Schurmann, Gnejsvägen 45
907 40 Umeå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: rasmus__sch@hotmail....

Se all info