Hoppa till sidans innehåll

Barents Summer Games (BSG) 2017

01 FEB 2017 13:09
Viktig information till alla lyftare mellan 15-25 år i distriktet
  • Uppdaterad: 19 APR 2017 10:56

NNSF vill informera alla klubbar och lyftare i distriktet om Barents Summer Games (BSG) 2017. BSG är ett internationellt tävlingsevenemang mellan de norra delarna av Norge, Sverige, Finland och Ryssland, och som involverar flera olika sporter, i vilket styrkelyft är inkluderat. Kort och gott så kommer BSG hållas den 1-3 september i Bodø, Norge, och vi i NNSF vill rekrytera ett konkurrenskraftigt lag som ska representera Sverige i styrkelyft. Nedan följer mer detaljerad information kring det hela.

LAGET:
Laget ska innehålla fem tävlande lyftare. Samtliga lyftare måste vara 15-25 år gamla, utan undantag. Det ska vara minst en ungdom, minst två juniorer, samt minst en kille och en tjej. Det är alltså tillåtet med seniorer, men högst två till antalet och de får ej vara äldre än 25. Det är också tillåtet att nominera reservlyftare som kan ersätta ordinarie lyftare om något skulle hända mellan anmälan och tävling.
Utöver de tävlande så ingår en till två coacher. 
Uttagningar till laget görs av mig, Simon Hedkvist.

TÄVLINGEN:
Detta är en lagtävling. Det kommer att tävlas i klassisk styrkelyft, och det lag med högst Wilkspoäng totalt vinner. Om man bommar ut sig ur en gren, så räknas fortfarande resultatet i övriga grenar till lagets poäng. 

EVENEMANGET:
BSG arrangeras 1-3 september i Bodø, Norge. BSG arrangeras vartannat år och senast var 2015 i Oulu, Finland. Det kommer finnas ett aktivitetsschema som involverar alla sporter, och som ett lag kommer man delta på hela BSG, inte bara styrkelyftstävlingen. Resa, mat och boende täcks av resurser tillägnade BSG, och är alltså inget som man själv eller ens förening behöver tänka på. 

Jag hoppas att detta är något som intresserar ni lyftare i distriktet. Om ni har frågor eller bara vill anmäla erat intresse så hör av er till mig via facebook, mail eller telefon. Jag tror att anmälan av laget kommer vara i juni, så det är rätt långt bort. Jag är ute med information tidigt så att folk kan fundera kring det hela, och så att ni får motivation till att prestera på era tävlingar då uttagningar kommer ske baserat på bl.a. tävlingsresultat.

Tack och hej! 
Simon Hedkvist, styrelseledamot NNSF
070-0902532
This is a mailto link

Skribent: David Näslund
E-post: Adressen Gömd

 


 

 

Postadress:
Norra Norrlands Styrkelyftförbund
Rasmus Schurmann, Gnejsvägen 45
907 40 Umeå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: rasmus__sch@hotmail....

Se all info